Architectuurfotografie

Vakkundige architectuurfotografie die het lijnenspel, de structuur, de vormen en de omgeving van uw gebouw vastlegt en een goede sfeer creëert. Inclusief een uitgebreide nabewerking voor het beste resultaat.

Architectuurfotografie

Eén van mijn grootste passies als fotograaf – en architect – is toch wel het fotograferen van gebouwen. Elk gebouw heeft een eigen karakter en sfeer die prachtig vast te leggen is. Daarbij is het goed kijken naar het lijnenspel, de details en de inpassing in de omgeving. Voor het maken van een goede architectuurfoto komt veel kijken. Zo is er het moment waarop ik de foto maak: de tijd van de dag, de lichtinval en het weer zijn belangrijke factoren die hierbij van grote invloed kunnen zijn. Vervolgens de compositie: kies ik voor zo veel mogelijk symmetrie of fotografeer ik het gebouw vanuit een hoek? Spelen reflecties een grote rol in het gebouw? Dit zijn allemaal variabelen die per gebouw verschillen, maar de discipline architectuurfotografie juist zo interessant maken.

Voordat ik begin met fotograferen heb ik altijd een gesprek met de opdrachtgever. Elke persoon of bedrijf heeft een andere kijk op hoe zij zich willen presenteren. Wil men een foto met veel sfeer, met of zonder mensen erop, etc.? Als ik de foto’s gemaakt heb, maak ik een uitgebreide nabewerking en ontvangt u de foto’s.

Architectuurfotografie – Voor de architect, aannemer en projectontwikkelaar

Door mijn jaren ervaring als zelfstandig architect bij (grote) architectenbureaus en een aannemerij kan ik goed inschatten waar verschillende partijen in het bouwproces naar kijken. Zo zijn foto’s voor een verkoopbrochure anders van aard dan bijvoorbeeld foto’s voor een architect. Een architect wil het concept van het gebouw en de detaillering goed laten zien; een projectontwikkelaar wil juist potentiële kopers verleiden.

Architectuurfotografie – Een goede reclame voor uw bedrijf

Met een paar goede afbeeldingen kunt u er voor zorgen dat uw onderneming professioneel overkomt. Door enkele foto’s van uw bedrijfspand of horecagelegenheid op uw website of google maps te plaatsen, krijgen uw bezoekers een beeld van waar zij heen gaan en uw opdrachtgevers weten met wie ze zaken doen.

Kijk voor meer informatie over fotografie van gebouwen bij interieurfotografie.

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met Matthijs Stoffels Fotografie.